Rodeo - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marijke Poppema - WaarBenJij.nu Rodeo - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marijke Poppema - WaarBenJij.nu

Rodeo

Door: Marijke

Blijf op de hoogte en volg Marijke

01 Juni 2010 | Australië, Sydney

Hey hey,

ff een kort verhaaltje vandaag.. ik ben paar dagen geleden naar een rodeo geweest hier een uur vandaan. We gingen om 6 uur pas van huis weg omdat saskia moest werken tot 5 uur. Eerder die dag waren vrienden uit Robe zo opeens binnen komen lopen en we hadden besloten samen met hun te gaan. Erg leuk want sas en garth hadden hun al 2 jaar ofzo nie gezien en toen kwamen ze plotseling binnen lopen. We hebben toen ff brekky gedaan bij de Marina (naast de LARC waar sas werkt).

Later dus die avond gingen we naar de rodeo. Helaas kon garth niet mee want de eigenaar van Sovereign Lodge kwam naar 1770 en garth wilde wel in town zijn. Wij daar aangekomen zagen dat entree 12 dollar was... ach ja boeie :). Wij parkeren en toen konden we gewoon naar binnen lopen dus wij hadden zoiets van.. eehm.. waar betaal je dan. Niet gedaan dus... hehe scheelde weer 12 dollar p.p.. We hadden nog geen tijd gehad om wat te gaan eten dus Sas en ik gingen op zoek naar eten en JJ en Alex (de vrienden.. stelletje) gingen op zoek naar bier ofzo.

Na wat te eten hebben gehad wilden we toch wel echt de rodeo gaan bekijken en zo zijn we een plekje gaan zoeken rond het rodeo terrein. Echt mega leuk om te zien.. ze hadden verschillende dingen.
Zo waren er mensen ter paard die met een lasso een kalfje of koe moesten vangen. Ook 'wilde' paarden rijden en 'wilde' stieren. Hoe ze die dieren wild kregen was wel een beetje zielig want ze hadden namelijk een riem achtig iets om de onderbuik en om de ballen en op die riem zat chilipeper... dit zorgde ervoor dat de paarden en stieren balistic gingen en dus bokken en stijgeren en springen met 4 poten in de lucht. Zodra de rijder er af gegooid werd kwamen er mensen ter paard om de riem van het arme dier af te halen. Bij de stieren deden ze dat zonder op een paard te zitten wat af en toe resulteerde in een rennend mens om niet geraakt te worden door de stier :). We waren wel erg laat want na anderhalf uur was het al afgelopen ofzo.. wel hebben we het mooiste van de dag gezien omdat het soort van finales waren en dus de besten.

Met mijn studie gaat het nog steeds wel prima.. hoewel ik nog steeds niet het gevoel heb druk bezig te zijn heb ik toch het grootste deel al af en zal ik 1 deze weken het maar eens af moeten ronden. T gaat nu nog lostiger omdat ik weet dat Ronald over 4 weken al komt en daar ben ik zo enthousiast over dat ik maar lastig kan concentreren :).
Helaas is er nog steeds geen surf wat nogal frustrerend is aangezien er geen normale surf is geweest sinds ik mijn eigen surfboard heb.. nogal balen!! hopelijk gaat dat snel wat beter want ik ben het wachten zat en ik moet al gauw weer naar nederland... zo voelt dat althans :).. heb nog wel tot eind augustus maar ik denk dat als Ronald hier is dat de tijd mega snel zal gaan...

seeyalater!
dikke knuffel en kus...

• 01 Juni 2010 - 05:55

Mamsie:

HEEY Marijke

mooi verslag van jullie belevenissen, wel cool hoor en ook wel zielig dat ze die dieren eerst op moeten fokken. Maar je hebt weer een belevenis er bij. Tof dat je goed bezig bent voor school. En ja ik kan me voorstellen dat je niet kan wachten totdat Ronald er is. Maar Ronald kan ook niet wachten om te gaan hoor.
    Lieverd ik spreek je weer via msn.
    Trouwens papa is weer thuis. Hij moet zichzelf spuiten en woensdag komen ze van de trombosedienst om bloed te prikken en te kijken hoe verder met de medicatie enz.
    Ben blij dat ie weer thuis mag zijn.

liefs en een dikke knuf van mamma

• 01 Juni 2010 - 10:15

Ton:

hallo tegenvoeter,

leuk om weer even wat van jou te lezen.
    Alex en JJ zijn toch die mensen van de boekwinkel in Robe? Daar heb ik nog een boek voor Sas haar verjaardag besteld en wij hebben nog bij hun (op het terras van de boekwinkel) fish&chips gegeten samen met Pascal en Genny. Leuk dat ze zo ineens aan kwamen wippen.

't Lijkt me wel een belevenis om bij zo'n rodeo te zijn. Aan de andere kant zou je het moeten boycotten vanwege de manier waarop de beesten worden getreiterd. Dat de stieren achter die mensen aan zitten lijkt me ook wel leuk om te zien. lekker puh.

En ja, je studie he? daarvoor was je in 2e of 3e instantie naar down under vertrokken toch? Goed idee om het maar afte sluiten naarmate Ronald's komst dichterbij komt zul je steeds minder zin hebben lijkt mij. De laatste loodjes zijn vaak het lastigst is dat in jouw geval ook zo?
    Nou ja, ik ben wel benieuwd wat je tot nu toe
    aan doorwrocht materiaal hebt geproduceerd :)
    Lieverd, gelukkig gaat alles goed daar en dat maakt het voor ons makkelijker om je zolang te moeten missen, want natuurlijk is msn of skype iets heel moois maar om je eens ff te kunnen knuffelen is toch iets heel anders. Zolas jij uitkijkt naar de komst va Ronald in minder dan 4 weken! Zo kijken wij uit naar jullie terugkomst over een kleine drie maand.

Liefs Paps