Surfen
Door: Marijke
Blijf op de hoogte en volg Marijke
25 Maart 2010 | Australië, Agnes Water
he dat gedoe ook altijd met de tijden enzo ;). Nederland op 9 uur vroeger en Venezuela op 14 of 15 uur vroeger? En dan hebben we natuurlijk Joke en Stefan die op dit moment in Bangkok zitten wat ook weer iets van 2 of 3 uur verschil is :).
Het is hier in ieder geval nu nog ochtend.. het is 11 uur.
Ik dacht laat ik de mensen thuis maar weer eens verblijden met mijn fantastische verhalen. Nou ja zoveel beleef ik niet om naar huis te schrijven. Ik ben gewoon op een plaats dus verder zie ik geen nieuwe dingen meer na 2 weken. Ow jah wel wat reclame borden die er altijd al stonden maar ik compleet gemist heb... niet zo'n goede plek denk ik dan ;) Saskia deed er ook een paar maand over om die van Cool banana's te zien :).
Ik heb inmiddels mijn eerste meet up met Luke gehad. De eigenaar van de Surfschool en het kayak bedrijfje waar ik een onderzoek of iets in die richting voor ga doen. Alles gaat hier heel relaxed. We zouden maandag afspreken maar toen gingen we surfen en daarna hadden we geen zin meer. Andere keer dan maar ;). Dinsdag afgesproken dat ik 's ochtends langs zou komen en zo heeft saskia mij daar gedumpt na een heerlijke Muffin als ontbijt. Die hebben we ff in het centrum genuttigd en dat was erg gezellig.
Toen ik bij Luke kwam waren hun (Luke en zijn vriendin Jess) nog druk bezig met het inboeken van mensen voor lessen en kayak tours. Na een tijdje zijn we gaan zitten en wat gebrainstormd over ideen wat ik kon gaan doen. Na een tijdje kwam Jay ontbijt brengen voor Luke, hij ging toen eten en daarna hadden we geen zin meer en zijn we gaan Surfen.
Voor mij dus de tweede keer surfen of naja.. op een surfboard liggen en paddelen ;). Maandag was de eerste keer en ik vond het echt vreselijk! Ik kwam zo ongeveer jankend het water uit maar dat schijnt standaard te zijn voor de eerste keer :D. Saskia had het iig ook wel meegemaakt. Ik was namelijk terecht gekomen in een tumble wash, dit betekend dat er veel golven achter elkaar aan kwamen. Dit had tot gevolgd dat ik telekns overspoeld werd en niet zo heel veel tijd had om te ademen of uit te rusten ofz :D. Saskia en ik werden trouwens eerst gewoon op het strand gedumpt door Luke en Garth zo van doeiiii wij gaan lekker surfen. Sas heeft me toen ff laten zien hoe ik moest paddelen en op moest staan en toen zijn we het water in gegaan. We hebben toen gepaddeld en gepaddeld en gepaddeld maar geen goede golf gevonden. Saskia werd per toeval mee gesleurd maar ze wist wel op te staan en zo had ze haar eerste golf van de dag te pakken. Ik kwam ook wel op een golf maar kwam niet verder dan met mijn knieen op het board wat eigenlijk het slechtste is wat je kunt doen ;). We zijn maar uit het water gegaan want we waren een behoorlijk stuk afgedreven door de stroming die er was. Toen we terug waren bij main beach kwam garth net uit het water en zijn we met hem gaan oefenen. Hij duwt je dan op een golf waardoor het makkelijker is om die golf te pakken. Ik heb wel op mijn voeten gestaan maar zodra ik erop stond flikkerde ik er zo ook ongeveer weer af. Weer paar keer met mijn knietjes gegaan... stoute marijke!
Ik heb wel gemerkt dat het surfen echt een questie is van oefenen oefenen oefenen en vond het dan ook erg jammer dat we gister niet gingen surfen. Wel lekker wezen bodyboarden dus dat was ook wel erg lekker.
Sas en ik gingen gister een chocolade taart maken maar die was verbrand (A). Oops... het knopje van de oven is er een keer afgebroken en nu kunnen ze de oven nog wel aan doen maar niet zien hoe warm hij staat... waarschijnlijk stond hij dus iets te warm. We zijn toen sip als we waren maar naar de tree gelopen om daar wat lekkers te gaan eten(A). We hebben toen een chocolade taartje (1 puntje hoor ;)) gedeeld en daarbij een iced-chocolat gehad. Helemaal vol van de chocola kunnen wij dus wel weer een tijdje vooruit met ons chocola gehalte ;).
Vanochtend heb ik wat werk gedaan voor mijn afstuderen maar echt hard aan het werk moet ik nog ff te pakken krijgen. T is hier allemaal zo lekker chill en doen waar je zin in hebt!
Nou dat was m weer voor deze keer... ik hoop dat jullie het nog steeds leuk vinden om te lezen. Ik vind het in ieder geval erg leuk om jullie reacties te lezen dus kom maar op ;).
Liefsssss
25 Maart 2010 - 06:41
Ton:
Heej hallo lieverd, 't goed he? Volgens mij bevalt het je daar wel. En je hebt ook al wat voor je studie gedaan ;). Ik heb zo het idee dat ondanks dat het lastig onder de knie te krijgen is, je al kunt surfen voordat je klaar bent met de afstuderen. Vanuit hier valt ook eigenlijk ook niet zoveel te melden. Gisteren nog even met Michel en Nevily online geweest en het lijkt de kant op te gaan dat we gewoon naar Curacao gaan en dan voor het trouwen via Caracas overwippen naar Isla Margarita. Wie weet gaat Ronald ook mee. Maar we zullen wel zien :). Nou volgens mij was dit de eerste reactie, mogen er velen volgen :D.
We spreken elkaar het weekend wel weer.
groetn Paps -
25 Maart 2010 - 06:55
Saskia:
Tja als je aan het reizen bent zie je zoveel nieuwe dingen en beleef je van alles. Da's anders wanneer je op 1 plek zit. Wat dat betreft kunnen de mensen in Nederland ook allemaal een weblog bijhouden voor ons :P Vandaag wel lekker weer wat nieuws gedaan en morgen ook een andere dan anders dag, maar daar vertel je vast de volgende keer wel over ;) xx Sas -
25 Maart 2010 - 08:16
Rickje:
Marijke Marijke Marijke,
Wat heb je daar toch een luizenleventje!!!:D eerlijk waar, ik vind het SUPER om je verhalen elke keer te lezen!! Echt heel gaaf van al dat surfen enzo, lijkt me zelf ook ontzettend leuk om een keer te doen :D
Ook lekker dat je nu met je examen aan de slag kan ... goed om te horen ;)!
Over 6 dagen is mijn laatste stagedag alweer! gaat echt te snel gewoon ...
Kijk goed uit, en ik zie er al weer erg naar uit om je volgende verhalen te lezen!!!:D
Spreek je snel weer op msn!
Kussieeeeee xxxx <3 -
25 Maart 2010 - 10:12
Mamsie:
heey lieve meiden
Dus het surfen valt nog wel tegen, dat had ik wel al in de gaten. Tja en als je in de zee valt heb je gelijk je neus vol met zout water das ook niet echt lekker. Blijven oefenen en dan is er ineens je eerste golf die je overwint. (zo stel ik me dat voor)
Ik zou zeggen veel succes.
Jammer trouwens van de chocoladetaart, gelukkig hadden ze bij de tree nog een stukje voor jullie.
Lieverds geniet van elkaar,en we zien elkaar weer via de webcam
dikke kus mamsie -
25 Maart 2010 - 13:22
Laura:
Lui dier! Ha, in die weken dat je daar zit heb je nog lekker weinig gedaan. Maar op zich is het ook wel lekker om even rustig aan te doen en te genieten van alles wat er om je heen gebeurd. Het is natuurlijk net iets anders dan Stadskanaal.:')
Maar cool dat je bezig bent met surfen! Lijkt me ook echt super gaaf. Lijkt me idd ook in het begin wel erg lastig. Maar je hebt nog even tijd om het te leren daar. :)
Geniet van je vrije tijd daar chickie! -
25 Maart 2010 - 22:13
Hilly:
Moet ik je een zwemvest opsturen??Leuk om je verhalen te lezen,veel plezier daar, groetjes van ons allemaal.
Liefs Hilly -
26 Maart 2010 - 10:30
Arjan:
Heey! Dat klinkt wel erg chill daar! Mooi weer! (Hebben wij net ook een paar dagen gehad :p) Dat surfen gaat wel lukken haha :D Erg tof iig! Ben benieuwd naar je volgende post! Tot spreeks! -
26 Maart 2010 - 15:32
Michel:
Zo..wat kunnen die golven soms sterk zijn hè? Ik herinner me van de tweede keer dat we naar Isla Margarita gingen dat ik een iets te hoge golf probeerde te pakken. (gewoon zonder board of wat dan ook) Werd meegesleurd en ben een paar keer over de kop gegaan voordat ik weer wat lucht kreeg, niet een erg prettige ervaring. Ik laat het sinds die tijd ook wel na om die grotere golven te pakken. Anyway, keep on practising, over een poosje een fantastische actiefoto met Marijke 'catching a wave' ;) -
27 Maart 2010 - 09:26
Marcel De Roo:
Haai Marijke, jammer dat ik niet bij je feestje kon komen..., je maakt al weer heerlijk veel mee lees ik (Net als Steef en Joke).
Ik wens je daar heel veel plezier en doe de groeten aan Sas en Garth
Groetjes Marcel -
27 Maart 2010 - 11:36
Margit:
Hey Marijke!
Wooww is het daar 36 graden? Dan zou ik ook de hele dag in het water willen liggen! Of op het strand! Jammer dat het surfen nog niet zoo soepel gaat, maar alle begin is moeilijk ;).
Liefs Margit