Last few days
Door: Marijke
Blijf op de hoogte en volg Marijke
13 Maart 2010 | Australië, Sydney
Ik zal verder gaan bij woensdag.. ik heb toen geschreven over mijn aankomst en het laatste deel van de vlucht. Ook zat ik toen in sovereign lodge.. Ik weet niet zo heel goed wat we die hele dag hebben gedaan maar ik weet dat we lekker hebben geluncht bij The Tree, dat is het restaurant waar Saskia werkt. Ik heb daar lekker schnitzel gehad met wat sla. We hadden erbij ook nog patat met mayonaise besteld maar de mayonaise is lang niet zo lekker als in Nederland ;). Volgens mij zijn we verder tegen een uur of 3 ofzo naar 1 van de stranden hier gegaan. We hebben daar lekker gezwommen en verder niet zoveel gedaan. 's Avonds ben ik weer redelijk vroeg op bed gegaan, volgens mij was het half 9 ofzo.
Donderdag ben ik wezen bodysurfen met Saskia. We gingen toen naar Workmans beach.. (ook 1 van de stranden dus) Hier zijn echter best wel veel rotsen en ik knalde er dus ook boven op 1. Ik was foto's aan het maken met mijn nieuwe camera die 3 meter onderwater kan en ik werd meegetrokken door een golf en zo de rots op geknald. Ik heb nu echt overal wondjes namelijk op mijn: pols, buik, heupen, knie en teen! Was best wel ff pijnlijk maar goed daar word je weer sterker van ;). Zal vast wel vaker gebeuren als ik straks ga surfen. Echt super grappig trouwens dat bodysurfen. Heb drie goede golven gehad terwijl ik had verwacht dat ik er echt niets van kon :D.
Donderdag avond zouden Paul en Lisa komen voor een bbq en wat spelletjes. Helaas had paul hechtingen in zijn voorhoofd voor het 1 of ander en die deden nogal zeer. Ze zijn dus niet gekomen maar Garth, Sas en ik hebben nog wel lekker gebbqt. Ook hebben we natuurlijk bonanza gespeelt! We hebben trouwens recht tegenover hier public bbqs en dat is echt super handig! Je hebt hier ook van die hutjes waar je dan lekker kan gaan zitten eten. Erg relaxed.
vrijdag... vrijdag was niet zo'n toffe dag.. het heeft praktisch de hele dag geregend en dan merk je wel dat je echt in de middle of nowhere zit. Op het moment dat het hier regent is er eigenlijk niets te doen en we hebben vrijdag dan ook niet zo gek veel gedaan.
Vandaag was een hele leuke dag. Vanochtend zijn Sas en ik met jessie gaan wandelen hier tegenover het strand op en neer.. daar deden we ongeveer een half uur over. Toen zijn we ff naar agnes gegaan om ff wat in de winkel te kopen en een bodysurfboard te gaan halen bij Cool bananas het hostel waar garth werkt. We wilden eigenlijk deze ochtend gewoon gaan surfen maar dat ging waarschijnlijk niet door want lazy lizzard was niet te bereiken. (lazy lizzard is de surfschool). Plan gewijzigd en toch maar naar het strand te gaan om te bodysurfen. Daar kwamen we vriend van Trudy (ben ff zijn naam kwijt) tegen die ons gelukkig vertelde dat we beter niet konden gaan bodysurfen omdat het te gevaarlijk was.
We zijn toen naar Lisa gegaan en hebben een hele grote wandeling gemaakt. Lisa en Paul hebben 3 honden en met jess erbij waren we dus met 4 honden en 3 meiden. Erg gezellig. We hebben denk ik wel 2 uur ofzo gewandeld. Door de bossen en op het strand. Daarna zijn we lekker wat wezen drinken en eten bij een cafeetje in town of 1770. Toen was het alweer kwart voor 5 en om half 6 moest Sas werken en dus zijn we toen maar naar huis gegaan. Later hoorden we trouwens van garth dat hij best wel ongerust was geweest dat we gingen bodysurfen maaar dat hoefde achteraf dus nie.. was dus echt wel heftig. Maarja als city girls weten we dat natuurlijk niet zo goed :D. Dat was het dus voor vandaag...
Ik zal zo gauw mogelijk even kijken of ik foto's kan uploaden. Ik kan hier helaas maar 10 dus dat is een beetje jammer maar ga alsjeblieft naar mijn hyves of facebook want daar kan ik veel meer foto's plaatsen!
Hoe is het daar in Nederland? Al iets warmer? ;).
Liefsss!!!
13 Maart 2010 - 10:16
Ton:
Heej marijke,
Gelukkig maar dat dat het bij schrammen en schaafwonden gebleven is. En je bent nu echt een grote meid he?:p geen kusje van papa op je knie meer nodig he? :)
Ook al hebben we via msn, skype en facebook contact, het blijft toch leuk om je berichtjes te lezen.
Bodysurfen is idd echt heel leuk, als je tenminste een paar goede golven weet te pakken. Een opstapje naar het echte werk he? Voor jou zal het wel te doen zijn, ik was er veel te sloom voor :) Nog een weekje vakantie genieten en dan kun je aan de slag voor je afstuderen. Kun je niet een bedrijfje als hondenuitlater beginnen? In elk geval veel plezier voor dit weekend en de komende week gewenst.
Paps -
13 Maart 2010 - 10:23
Alice Drenth:
hoi marijke.
het klinkt allemaal wel gezellig zo heerlijk rustig en wandelen op het strand.
Het is hier nog steeds dat trieste weer met af en toe een bui,heel enkel keer zie ik een zonnetje piepen.
Ik zal zeker op je hyves kijken voor de foto,s.
Leuk je verhaal te lezen ik geniet er van.jij ook nog veel plezier.
groetjes alice drenth -
13 Maart 2010 - 10:33
Mams:
Tjonge ben ik ff blij dat jullie de vriend van Trudy zijn tegengekomen. Moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren. Dat hoeft dus ook niet.
En wat een lange wandeling, maar goed als de omgeving mooi is dan let je ook niet zo op de tijd, en geniet je er lekker van.
Meiden wees verstandig en doe geen gekke dingen.
Marijke bedankt voor je verhaal leuk om te lezen.
Liefs mama,ook aan Saskia en Garth
13 Maart 2010 - 11:08
Marijke:
Haai Marijke! Dat lijkt me echt wel gaaf, bodysurfen! Begin je al een beetje te wennen? Scheelt natuurlijk wel dat je bij eigenste zus bent ;) Veel plezier en de groetjes daar!
Liefs Vera -
13 Maart 2010 - 11:29
Natanael:
heey Marijke:D.
je vind het vast leuk daar:P,, en hoe was het eigenlijk om te gaan bodysurfen? ben benieuwd naar je foto's.
Liefs Natanael -
13 Maart 2010 - 11:39
Rickje:
Hela hola (kindercola!) marijkeee!
Ik geniet echt van je verhalen, echt super tof hoor! Gelukkig dat het bij je schrammen is gebleven met die gevaarlijke situatie ... Pas goed op jezelf, Saskia, Garth en Jessie en we horen snel weer wat van je!!
Je doet het erg leuk daar ;-)! (can't wait to see the pictures!)
Groetselssss xxx -
13 Maart 2010 - 14:22
Michel:
Leuk om weer wat te lezen Marijke. Had van papa al gehoord dat het maar goed was dat je de camera gekocht heb die je hebt gekocht, anders was 'ie waarschijnlijk al history geweest met die val en het trucje van Saskia :P Ik heb al wat foto's op facebook gezien, schiet gerust die hele kaart vol :) Tot de volgende keer maar weer, en blijf genieten (y) ((y)=thumbs up) -
13 Maart 2010 - 16:27
Anny:
Hoi Marijke,
Heb net alle verhalen van jou in één keer gelezen. Je hebt al heel wat beleefd in een paar dagen. We wensen jou een geweldige tijd toe daar in dat verre Australië. Hartelijke groeten, ook van Geert! Anny
Wil je ook Saskia en Garth van ons groeten? -
13 Maart 2010 - 23:04
Saskia:
Nou zoals volgens jou regels: hier ook een berichtje van mij. Hoewel ik zelf het meeste met je mee maak vind ik het toch erg leuk je verhaaltjes te lezen. Wat betreft vrijdag: ik hoop dat het een uitzonderlijke saaie regenachtige dag was en dat de weersmannen het bij het verkeerde eind hebben want die zeggen dat het nog wel een maand regenachtig weer kan zijn en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Ze zeggen toch niet voor niets: Queensland Sunshine State? En wat gebeurd er met het gemiddelde van 300 dagen zon per jaar? Let's hope for the best!! -
14 Maart 2010 - 19:46
Tineke:
Joehoe.....i am in tha house.;-)
Ik heb net je berichten gelezen, net zoals de anderen genoten van je ondernemingsverhalen.
Meid,zoals natanael al zei; knap van je hoor zo alleen op reis.
Genieten samen met Garth,Sas, en de rest van de mensen daar.
Surfen,zonnen,bbqen..het valt allemaal niet mee hoor;-)
Ik laat me op de hoogt houden door jouw verhalen.
Geef je dikke vette knuffels aan Garth en Sas en natuurlijk voor jezelf!
Piet paulusma zei dat de lente komt....duh..dat wisten we al, maar wanneer??
We laten ons verrassen.
doeiiiii -
14 Maart 2010 - 19:50
Tineke:
Hai roon, even langs deze weg wil ik je een fijne week wensen op je stage in groningen,waar je zoveel plezier aan beleefd.
Trouwens goeie afleiding ook voor jou.
Hoe bedoel je krenterig..ik had je ook kunnen smsen maar dit is gratis..WAHAHAHAHA.
Ach, wie niet veel geld heeft moet maar slim zijn ;-) -
15 Maart 2010 - 21:15
Anneloes:
Hey Marijke! Nou eindelijk je site gevonden hor! Super om al je verhalen te lezen!Ik ben weer helemaal bij! Ga daar vooral mee door met je verhalen! Zo te horen heb je het goed naar je zin!
Veel liefs en groetjes uit Paramaribo van Anneloes -
17 Maart 2010 - 20:08
Tineke:
`t is stil aan de overkant, `t is stil aan de overkant..tralalalalalala
Geniet vooral van waar je bent.Het was bij ons 16 graden achter het huis en nog niet eens in de zon...
Iedereen is aan de lente toe en dat gaat nu gebeuren.
Morgen naar bruun..lekker vet knuffelen met de kids...
Heerlijk bijleuten met bruun...
Wens jullie een fijne week verder.
GroetselssssssXXXX -
17 Maart 2010 - 22:47
Marijke:
Hey tien,
Ik ga niet elke keer dat ik naar de wc of naar het strand ga een verhaal erover schrijven hoor :P. Vanavond hebben sas en garth hun housewarming en denk dat ik morgen of overmorgen ofzo er wel wat over ga schrijven. Je merkt het wel ;). Ik zie van jou ook geen dagelijkse blog dus moet je dat van mij ook niet verwachten hahahaha :P.
groetjes aan bruun en de kinderen...
liefs