Aangekomen in Australie!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marijke Poppema - WaarBenJij.nu Aangekomen in Australie!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marijke Poppema - WaarBenJij.nu

Aangekomen in Australie!!

Door: Marijke

Blijf op de hoogte en volg Marijke

10 Maart 2010 | Australië, Sydney

Hallo Lieverds,

Aller eerst hardstikke bedankt voor jullie leuke, lieve berichtjes op mijn vorige verhaal! Erg leuk om te lezen.

voor de meesten is dit verhaal waarschijnlijk wat later dan verwacht maar na zoveel uur reizen was ik best wel gaar en eigenlijk niet meer in staat om een berichtje te plaatsen en had er ook totaal geen zin in. Ik zal nu verder gaan waar ik was gestopt het vorige bericht.

We hebben ongeveer 2 uur achter die computers gezeten en ik heb even met mamma, pappa, saskia en natuurlijk met ronald kunnen kletsen. Dat was wel even leuk. Na het internetten moesten we nog ongeveer 2 uur wachten en toen zijn we maar richting de gate gaan lopen. Aangekomen bij de gate hadden we zoiets van, mmm om nou hier 2 uur te gaan zitten wachten hebben we geen zin in. We zijn toen naar de informatie balie gegaan en hebben daar nog even twee muntjes opgehaald voor in de massagestoel. Daar hebben dus nog 20 minuten in gezeten en dat was erg relaxed. Verder hebben we nog weer een beetje rondgestruind en uiteindelijk een half uur voor boarding tijd maar weer naar de gate. Eindelijk na 10 uur wachten konden we boarden! In het vliegtuig gekomen zag ik direct al dat dit een veel nieuwer, fijner vliegtuig was. Iedereen had een eigen schermpje met entertainment en dat was echt heel relaxed. Er stonden films, series, muziek, documentaires, spelletjes... echt van alles op! Nog voor dat we gingen opstijgen lag ik te slapen om vervolgens wakker te worden vlak voor het opstijgen. Ik hou er toch niet zo heel erg van, eventjes is wel leuk maar je moet nogal een stuk omhoog en het is wat minder dat het redelijk lang duurt. Er zat trouwens een aardige vrouw naast me die direct al zei dat ik haar op alle momenten wakker kon maken als ik er langs wilde. Ik ben toen begonnen met het kijken van een film... halverwege moet ik in slaap zijn gevallen want toen ik wakker werd duurde hij nog maar 10 minuutjes ofzo :D. Dit was eigenlijk wat telkens gebeurde als ik wat ging kijken. Wat wel lekker was omdat ik toch wel erg moe was en dan is slapen natuurlijk wel lekker. Ook gaat het vliegen dat wat sneller. Gelukkig werd ik wakker gemaakt voor het eten... naja.. had liever willen slapen! Echt die rijst hapjes van hun heb ik genoeg van gehad! Alleen al als ik het ruik word ik misselijk. Gelukkig zat er wel wat fruit bij wat dan wel weer goed valt! Deze vlucht ging het snelst en was toch nog 9 uur. Aangekomen op het vliegveld moesten we natuurlijk langs de douane we hadden in het vliegtuig een papier iets gekregen die we moesten invullen en nodig hadden om door de douane te komen. Dit ging allemaal snel, gelukkig kon ik bij het eten checken ook direct doorlopen aangezien ik mijn snoepjes maar in het vliegtuig had gelaten. Dit scheelde ongeveer 20 minuten ofzo want 1 van die jongens moest er wel doorheen en we moesten best wel lang wachten. Aangekomen in brisbane zijn we op zoek gegaan naar waar ik alvast in kon checken en mijn boarding pass kon ophalen. Makkelijk gevonden en ook dat was binnen een paar minuten klaar. Toen had ik ongeveer nog 2,5 uur voordat ik het vliegtuig naar bundaberg moest hebben. We zijn toen ff lekker naar buiten gegaan en dat was zoooo fijn!!! het was tropisch warm en mooie bomen en echt super na zo'n lange reis. Vervolgens gingen de jongens met de trein richting stad en ben ik met een shuttle bus naar een andere terminal gegaan. Eerste keer links rijden :) het was niet eens zo heel vreemd maar dat kwam vast omdat ik nogal afwezig was door de vermoeidheid. Na een tijdje mochten we boarden en ging ik in een erg klein vliegtuigje. ongeveer zoveel zitplaatsen als in een gewone bus. Deze keer hoefde ik maar een uurtje en die was zo voorbij. In het vliegtuig gekletst met een meid van 24 en ook daardoor ging de tijd lekker snel. Aangekomen op bundaberg zag ik vrijwel direct saskia al staan die moest huilen toen ik kwam :P. Vet lief! Erg leuk om elkaar te zien en we hebben even lekker staan knuffelen. We hoefden vervolgens maar even te wachten op mijn bagage en zijn toen richting town of 1770 gegaan. Naja daarvoor nog even snel wat fruit en groente gekocht en toen de auto in. Ik viel telkens half in slaap dus van kletsen kwam van mijn kant niet echt :D. Toen we bij agnes waters aangekomen waren gingen we even naar het postkantoor om te kijken of mijn camera al aan was gekomen maar dit was niet het geval dus zijn we weer verder gegaan. Garth reed even langs het huis van luke en jessie (vriending) en daarna gingen we naar huis. Echt een prachtig plekje en een leuk huis! wel een beetje kaal nog omdat er nog wat spulletjes moeten komen maar de veranda is echt super. Aangekomen bij huis zijn we redelijk snel gaan zwemmen wat ik toch wel even lekker vond! Daarna ff gauw gedoucht en toen hebben we jessie (hond) opgehaald. Die was bij Paul en Lisa. Die ontmoet, erg leuke mensen! We zijn toen ook nog ff naar cool bananas geweest want daar was een pakketje afgeleverd... MIJN CAMERA!!! timing :D.

Weer thuis is saskia gaan koken en ik heb ff gekletst met ronald en mamma. Toen heerlijk gegeten!! lekker vlees, aardappelen en worteltjes, erg fijn wat anders dan rijst. Na het eten ben ik maar naar bed gegaan.. dat was tegen 7 uur. vervolgens lekker 13 uur geslapen om vervolgens snel uit bed te gaan om nog even te kletsen met ronald.

Op het moment zit ik in Sovereign Lodge een vakantie lokatie met 4 appartementen. Deze gaan Saskia en Garth runnen en ze zijn nu net begonnen dus er moet van alles nog gedaan worden.

Dat was mijn verhaal tot nu.. ik hoop dat het een beetje leuk lezen is ;).

liefs

• 10 Maart 2010 - 05:10

Annebet:

Hey Marijke,

Wat een avontuur!Leuk om te lezen wat je meemaakt alleen al met de reis :P

fijn dat je veilig bent aangekomen en heerlijk bij je zus zit!

Groetjes
    Annebet

• 10 Maart 2010 - 05:21

Ton:

Hallo lieverd,

ja gelukkig was er bericht toen ik vanmorgen keek. Leuk om het te lezen, wat dat betreft hoop ik dat je zo doorgaat al zal het natuurlijk in de loop van de tijd wat minder worden, lijkt me wel logisch. Het is nu immers allemaal nog nieuw. Ga maar lekker oefenen met de camera, kun je mooi in het zwembad van Sovereign Lodge doen :p, en verras ons maar met beautifull pictures. knuffel van mij en geef ze maar door aan Garth en Saskia. Je gaat zo'n mooie tijd tegemoet, allemaal nieuwe dingen ervaren, mensen, gewoonten, omgeving, autorijden :). 'k Ben best wel een beetje jaloers hoor, maar goed misschien onze tijd komt ook wel weer.
    liefs Paps

• 10 Maart 2010 - 06:16

Dennis:

Leuk geschreven! Ik ben wel benieuwd naar de eerste foto's. Doe je de groetjes even aan Sas en Garth en geef je Jess even een aai?

Dennis

• 10 Maart 2010 - 07:00

Laura:

Hey kind,

Dat er mensen zijn die twee uur geleden al hebben gereageerd, wow.

Maar fijn dat alles goed is en dat je goed aangekomen bent aan de andere kant van de wereld! Lijkt me toch wel raar, van de sneeuw naar een tropisch klimaat. Heb je goed voor elkaar! :)

Maar geniet jij maar van alle nieuwe dingetjes daar en het lekkere weer :)

Liefs!

• 10 Maart 2010 - 08:54

Natanael:

heey marijke:D
    heb niet veel tijd dus maar een kleie reactie. echt leuk de verhaal, echt tof dat je de reis aan durfde in je eentje:).
    groetjes aan Gart & Sas.
    Liefs van mij ( Natanael )

• 10 Maart 2010 - 11:15

Jedidja:

wat leuk Dat jeer nu bent!

krijg je nog meer verhaaltjes?

echt veel suces & dikke groetjes aan sas & goth

xx JE nichtje

• 10 Maart 2010 - 11:23

Margit:

Hey Marijke,
    Mooi dat je goed bent aangekomen, wat een lange reis heb je gemaakt! En meteen al zwemmen, ik ben wel een beetje jaloers ;)!
    Ik ben benieuwd naar de eerste foto's :)!
    Liefs

• 10 Maart 2010 - 12:33

Mamsie:

Tjonge wat een uitgebreid verhaal. Het meeste had je me al verteld.Wat heerlijk als je uitstapt en het is tropisch warm. Je krijgt dus echt een warm gevoel als je in Australië aankomt.
    Ook het weerzien van Saskia is super natuurlijk. Het was ook al weer dik 5 maanden geleden dat je haar voor het laatst had gezien.
    Dus nu kun je lekker bijpraten.

Geniet ervan zou ik zeggen, ik weet wel dat je dat zeker gaat doen.

Liefs van mij ook voor Saskia en Garth.

dikke knuf mamsie

• 10 Maart 2010 - 13:26

Henk :

hey marijke, leuk al die verhalen. fijn dat alles goed is gegaan. geinig dat je zo snel contact hebt met wild vreemde mensen. doe sas en garth de groeten van me. ben erg benieuwd naar de foto,s

• 10 Maart 2010 - 15:45

Rickje:

Hey hey stoere chick!

Ik geniet echt van de twee verhalen die je tot nu toe hebt geschreven. Zo leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt en een goede reis hebt gehad! Oooooh, dat zwemmen in de zee lijkt me echt geweeeeeldig!!!! Ik zit momenteel nog op stage, maar ben over 15 min vrij ...

Geniet met volle teugen en uitkijken daar!!!

Groetjes aan iedereen!

Kussieeeee xxxx

• 10 Maart 2010 - 15:55

Astrid:

Hoi Marijke,

leuk om zo nog eens Australie te herbeleven :) Wat zal het daar lekker warm zijn, maar je moet er wat voor over hebben: ontzettend lang vliegen is het toch he! Die entertainmentsets zijn echt geweldig! Mijn vader en ik zijn zo ook de tijd doorgekomen. Geniet ervan! Ben benieuwd naar je foto's en verhalen!

Groetjes, Astrid

• 10 Maart 2010 - 21:33

Vera:

Hey lieve Marijke,

Wat fijn om te horen dat je goed bent aan te komen! Lijkt me echt ontzettend spannend in je eentje! Ik heb deze site al even aan mijn favorieten toegevoegd :P . Nou geniet er maar van en doe Garth en Sas de groeten!

Knuffel, Vera

• 10 Maart 2010 - 22:48

Hilly:

Hoi meid,
    Fijn dat je er nu bent, het lijkt me heerlijk om in zo`n warme temperatuur aan te komen.Veel plezier, en leuk om je berichtjes te lezen hoor.

• 12 Maart 2010 - 07:04

Garth:

hey be careful bodysurfing as there are rocks!!!

• 12 Maart 2010 - 22:54

Bert:

Hee Marijke,

Hierbij mijn reactie. Ik word spontaan jaloers om weer weg te gaan. Maarja andere verplichtingen enz... Veel plezier en hopelijk ooit tot ziens!

Bert

• 13 Maart 2010 - 10:54

Steffannie:

Hey Marijke! Wat een belevenis he die eerste dagen! Geniet er van!
    xx